Over
onze kennel

Wie zijn wij?

Een sportieve Oudduitse herder

From harbour shepherds wordt gerund door Pieter van Ommen en Danitsja Bosua. Zij runnen samen een van de grootste hondenscholen op het gebied van speuren van NL. Daarnaast geven zij beiden verschillende opleidingen voor de Nederlandse Speur en Detectie Bond en zijn ze beiden eigenaar hiervan. Om tot deze ervaring te komen, hebben zij ervaring opgedaan in onder andere IGP, KNPV, praktjkspeuren en detectie. De passie om te werken met honden en mensen hierin te trainen geldt nog tot op de dag van vandaag. Daarnaast leveren Pieter en Danitsja regelmatig werkhonden, zoals detectiehonden of surveillancehonden aan overheidsdiensten in zowel binnen als in buitenland.

Beiden zijn wij altijd gefascineerd geweest van de "werkhond". Danitjsa fokt al enige tijd de Engelse Springer met stamboom en daarbij werken alle honden op hoog niveua. Maar naast dit ras hebben wij altijd de voorliefde gekend voor de Oud Duitse herder, dan met name de oude DDR lijnen. Honden met een sociaal maar ook scherp karakter die voor de baas graag willen werken, of dit nu speuren is of pakwerk of een andere tak van sport. Honden die er staan, alert zijn en moedig.

Onze honden zitten bij ons in huis maar lopen ook regelmatig overdag op ons buitenterrein van 3000m2. Daarnaast wordt er met alle honden gewerkt. Onze pups groeien bij ons op in de kraamkamer en bieden wij langzaam de juiste prikkels aan. Meer hierover kan je vinden op de pagina nesten.

Neem contact met ons op!
oudduitse herder pup oudduitse herder igp oudduitse herder igp

De liefde voor een Oudduitse herder

Een prachtige hond

Beiden genieten wij van de prachtige vacht, de stoere grote kop en zijn stevige bouw. De Oudduitse herder kenmerkt zich in zijn onverschrokkenheid. 2022, Daar kwam ons besluit. Nadat we helaas afscheid hebben moeten nemen van Blaze en Nero, twee geweldig mooie Oudduitse herders, werd ons de kans geboden om naar Polen te rijden voor 3 geweldig mooie honden. Kastor, Kama en Kalyani, 11 maanden oud. Het was een lange en gewaagde reis, maar het was het waard. Niet veel later kwam daar Brutus, 16 weken oud in het Oosten van Duitsland van de bekende fokker El Dorado. Gelijk waren we verliefd en we besloten om deze geweldige werklijn voort te zetten.

Onze honden worden allemaal onderworpen aan de HD, ED en DM testen en zijn voorzien van een officieel erkend afstammingsbewijs via de Belgische vereniging NVBK. Daarnaast worden alle honden getest op karakter en zal de nieuwe eigenaar van A tot Z door ons begeleid worden. Ook bieden wij speciale trainingen aan voor mensen die bij ons een pup aanschaffen. Hierbij kan gedacht worden aan zowel gedrag als in werken met de hond.

stamboom oudduitse herder Rasstandaard Oudduitse herder
fokker oudduitse herder